Autorităţile române vor să introducă vaccinarea obligatorie la copii

În România se lucrează la un nou proiect de lege prin care vaccinarea copiilor va fi obligatorie. Propunerea Ministerului Sănătăţii a stârnit deja reacţii dure, din partea celor care sunt anti-imunizare.

Autorităţile române vor să introducă vaccinarea obligatorie la copii
foto: heraldsun.com.au

Autorităţile susţin însă că măsură este însă una vitală, iar propunerea lor vine într-un moment în care vaccinarea împotriva bolilor grave a scăzut, în unele zone, chiar şi sub 70%, aflăm de la ştirileprotv.ro

Dacă nu vrem să avem de-a face cu epidemii, organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă imunizarea în 95% din cazuri,

Zsofi, mama de tripleţi, este unul dintre părinţii care refuză vaccinarea. Femeia susţine că în urmă vaccinului ROR (rujeolă, rubeolă, oreon) unul dintre băieţi a avut probleme grave de sănătate şi nu a mai putut să meargă. El şi-a revenit abia după multe luni de recuperare. Prin urmare, femeia a refuzat de atunci să îşi mai vaccineze copiii, şi susţine că “e o afacere, nu suntem informaţi, nu ştim ce e bine, ce e rău. Simt doar că e o mişcare care nu e neapărat în favoarea copiilor noştri”.

Forumurile de părinţi sunt pline de reacţii asemănătoare:

”Sănătatea nu poate veni niciodată din pilule şi injecţii. Sănătatea vine din echilibru interior şi alimentaţie sănătoasă. Organismul nostru este perfect capabil să se vindece dacă este lăsat în pace”.

”Nu cred în vaccinuri pentru că toate au în compoziţia lor mercur şi aluminiu, o combinaţie fatală, care de cele mai multe ori dă probleme de sănătate copiilor, iar în cazurile mai grave autism”.

”A refuza un tratament propus de medic este un drept fundamental al omului şi un drept fundamental al pacientului”.

Deşi nici până acum nu erau tocmai opţionale pentru că fără ele mulţi copii erau refuzaţi în colectivitate, ideea de obligaţie îi deranjează chiar şi pe părinţii pro-vaccinare.

Pe de altă parte, autorităţile medicale susţin sus şi tare că măsura e vitală, deoarece un raport recent al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că în România, în unele zone, vaccinarea a scăzut până la 68%.

Acest proiect de lege la care lucrează intens Ministerul Sănătăţii, e inspirat din Franţa, Germania şi Polonia, unde schema de vaccinare e obligatorie şi cuprinde mai multe vaccinuri decât la noi.

În Franţa, spre exemplu, există două în plus faţă de schema din ţara noastră, părinţii care nu-şi vaccinează copiii fiind amendaţi.

Autorităţile române încă nu au stabilit sancţiunile ce ar urma să fie suportate de părinţi, dar cu siguranţă vor exista.

Şi atunci, vin şi mă întreb, de ce se mai numeşte că trăim într-o ţară liberă? Ar trebui să fie alegerea fiecărui părinte dacă să îşi supună copilul la riscurile de a contacta acele boli sau la riscurile pe care le presupune vaccinarea. Iar informarea ar trebui să se facă în ambele sensuri, nu numai în sensul în care ni se prezintă avantajele susţinerii acestei industrii farmaceutice, atât de puternice la nivel mondial. Iar efectele negative sau adevăratele interese din spaţale acestor campanii de vaccinare, de ce se ţin sub cheie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *