Reţetă recomandată după vârsta 1 an

Chiar şi pizza poate deveni un preparat sănătos, atâta timp cât se folosesc ingrediente de calitate. Aşadar am preparat un blat proaspăt din făină integrală, morcovelul îl aveam din grădina bunicii, oul şi carnea de curcan de ţară, porumbul de la gospodaria bunicii şi conservat tot de ea, sucul de roşii la fel. Aşadar, de ce nu ar fi un produs sănătos? Până şi condimentul Za’tar pe care l-am folosit este preparat în casă de o doamnă din Israel.

În plus pregătirea acestui preparat a fost un deliciu întrucât am avut un ajutor de nădejde, pe fiul meu de doi ani şi jumătate :). Să va povestesc şi cum am procedat…

Ingrediente:

• 360 g făină integralăDSCN1529
• 120 g făină albă
• 270 ml apă
• 2 linguriţe seminţe de floare soarelui
• o linguriţă ulei de măsline
• o linguriţă Za’tar
• o lingura drojdie pudră
• 300 g  porumb fiert
• 4-5  morcovi mici
• parmezan ras
• 300 g piept de curcan
• suc de roşii

Mod de preparare:

Blatul de pizza l-am făcut la maşina de pâine întrucât frământatul nu este tocmai una dintre îndeletnicirile mele favorite. Cantităţile de ingrediente  sunt cele recomandate în cartea maşinii, adaptând evident reţeta (că doar eu nu gătesc niciodată după o reţetă exactă :)) pentru gusturile mele. Aşadar după ce am adăugat ingredientele conform reţetei, cu menţiunea că am folosit mai mult făină integrală, motiv pentru care am suplimentat şi cantitatea de apă, am adăugat seminţele de floarea soarelui şi Za’tar-ul.
Pieptul de pui l-am tăiat cubuleţe mici, iar morcovul l-am fiert puţin înainte întrucât are nevoie de un timp de gătire mai îndelungat decât celelalte ingrediente, după care l-am tăiat rondele.
După o oră şi jumătate aveam o găleată plină de blat… Aşa că am format multe biluţe de mărimea unui ou, pe care le-am presat cu degetele şi le-am întins uniform. Apoi le-am uns cu ou şi cu puţin suc de roşii, am presărat cubuleţele de carne, porumbul, morcovul, iar pe deasupra parmezanul.
Le-am aşezat pe o tavă tapetată cu foaie de copt şi le-am introdus la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 20 de minute.

Rezultatul? Iată-l!DSCN1543

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *