Ingrediente:

Pentru aluat

  • 500g de făină
  • 150ml lapte
  • 100ml apă
  • 50ml ulei
  • 1 plic de drojdie uscată
  • 1/2 linguriţă de zahăr
  • 1 linguriţă de sare

Pentru umplutură:

  • Ouă
  • Mozzarella
  • Măsline
  • Susan negru

Mod de preparare:

Se cerne făină într-un vas, se face o gaură în mijloc unde se pune drojdia, zahărul şi apă călduţă. Se formează astfel o maia ce se lasă să crească 5-10 minute.

Apoi se adaugă restul de ingrediente: sarea, laptele, iar treptat câte puţin din ulei. Se frământă până se incorporează bine toate ingredientele şi se obţine un aluat elastic şi pufos.

Aluatul format se lasă la crescut pentru o oră, la loc călduţ.

Se frământă din nou şi se împarte în mai multe părţi egale. Se formează biluţele se întind bine şi li se da o formă ovală, cam de mărimea unei palme. Se mai lasă astfel să crească puţin, timp în care se pregătesc ingredientele pentru umplutură: spanacul fiert se mărunţeşte, mozzarella se dă pe răzătoare sau se taie feliuţe subţiri, măslinele se taie mărunt, etc.

Se umple fiecare bărcuţa după cum doreşte fiecare, fie cu mozzarella amestecată cu ou bătut şi spanac, fie cu spanac şi mozzarella, spărgând un ou întreg deasupra, fie cu mozzarella, ou şi măsline, etc.

La sfârşit, marginile se ridică puţin astfel încât să nu curgă din umplutură şi se unesc la cele două capete.

Se dau bărcuţele la cuptorul preîncălzit, aşezate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, şi se lasă la foc mediu până se rumenesc frumos.

Poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *