Basbousa-prăjitura turcească cu griş

basbousa (2)

Ingrediente:

• 200g. unt topit
• 150g. zahăr brun
• 2 ouă
• 400g griş fin
• 1 şi 1/2 linguriţe bicarbonat de sodiu,
• 250g. iaurt gras
• 3 linguri coajă de portocale rasă
• sâmburi de migdale întregi
• nucă de cocos

Pentru sirop
• 3-4 linguri de zahăr brun
• 2 portocale

Mod de preparare:

Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă, se adugă untul, grişul, coaja de portocale rasă, bicarbonatul şi iaurtul. La sfârşit se adugă albuşurile bătute spumă. Se pune într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, în strat de aprox 1 cm şi se coace timp de 20 de minute la foc potrivit.
Între timp se prepară siropul, punând la fiert sucul de portocale şi adăugând zahărul. Se lasă până da în clocot, iar apoi se răceşte.

După ce s-a copt blatul se pudrează cu nuca de cocos şi se însiropează bine cu siropul rece şi se mai dă 5-10 minute la cuptor.

Se lasă să se răcească şi se taie în pătrăţele egale, iar pe fiecare pătrăţel se pune un sâmbure de migdală în mijloc.

S-o savuraţi in tihnă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *