Batoane de ovaz

Ingrediente pentru 12 batoane:

  • 3 cani fulgi de ovaz
  • 1 cana de faina integrala
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat de sodiu (optional)
  • ½ lingurita de sare
  • ½ cana de sirop de mere, sirop de artar sau sirop de agave
  • ½ cana ulei de cocos sau de struguri
  • ½ lingurita praf de vanilie
  • gem natural de cirese / caise / afine

Mod de preparare:

  1. Se amesteca ingredientele uscate iar aopi se adauga siropul și uleiul.
  2. Intr-o tava tapetata cu hirtie cerata, se rastoarna jumatate din amestecul format intr-un strat subțire, apoi se pune un strat de gem și iar un strat din restul de amestec.
  3. Incalziti cuptorul la 180 de grade si introduceti tava pentru aproximativ 20 de minute, pana cand amestecul devine auriu. Cu ajutorul unui cutit rece și umed se taie in batoane subtiri.

batoane de ovaz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *