Beneficiile nucii de cocos

0

Nuca de cocos este un fruct special, dar prea putin folosit la noi. Disponibila in tot cursul anului, nuca de cocos este un fruct exotic ce reprezinta o excelenta sursa de energie si un veritabil aliat in dieta de toamna, atat pentru persoanele care urmaresc scaderea in greutate, cat si pentru cele care isi doresc sa-si mentina greutatea.

coconut

Nuca de cocos este un fruct atipic, bogat in grasimi si zahar, care are circa 350 de calorii in 100 de grame. In ceea ce priveste laptele de cocos, acesta are circa 200 de calorii in 100 de grame. Dar aceste calorii vin impreuna cu nutrienti valorosi, vitamine si minerale, la care se adauga grasimi sanatoase si proteine. Nuca de cocos este foarte bogata in magneziu, fier si fosfor si antioxidanti pretiosi.

Nucile de cocos in momentul cand sunt mai tinere, au cele mai multe efecte de binefacere asupra sanatatii. Ele contin o “carne” moale care este formata din grasime pura saturata. Aceasta “carne” are calitatile remarcabile de a vindeca si a intineri tesuturile oxidate si deteriorate, de a imbunatatii functionarea sistemului nervos si de a reface fluidele sexuale la barbati.

Nucile de cocos paroase si maro sunt nucile mature.  Aceastea contin de asemenea apa de de cocos dar “carnea” nu este moale ci fibroasa . Acesta “carne” fibroasa si bogata in proteine este mai putin gustoasa si nu la fel de digestibila chiar daca contine una dintre cele mai vindecatoare substante grase cunoscute. Alegeti nucile de cocos dupa gaurile , 3 la numar, pe care le au . Selectati-le pe cele care nu prezinta urme de mucegai.

Beneficii asupra sanatatii:

  1. Fiind bogata in fibre, nuca de cocos este o solutie salvatoare pentru persoanele care sufera de constipatie;
  2. Uleiul de cocos este ideal pentru hidratarea pielii uscate, cat si pentru parul casat si lipsit de stralucire;
  3.  Laptele de cocos (care se prepara din pulpa proaspata sau deshidratata si o cantitate de apa calda amestecate in blender) este indicat pentru gatul inflamat si pentru ulcer;
  4.  Sucul din interiorul nucii de cocos este benefic pentru persoanele care au probleme cu rinichii;
  5.  Sucul de cocos se foloseste ca tratament pentru parazitii intestinali;
  6.  Sucul de cocos este benefic pentru persoanele care sufera de diabet;
  7.  Studiile arata ca nuca de cocos este buna pentru tiroida;
  8.  Uleiul de cocos este benefic pentru numeroase probleme medicale, cum ar fi: stresul, bolile de inima, colesterolul ridicat, obezitate, probleme urinare, digestie lenta, hipertensiune arteriala, imunitate scazuta, diabet, probleme dentare, densitate osoasa mai redusa, HIV, cancer, imbatranire prematuras si pancreatita.

Revenim cu un material despre beneficiile uleiului de cocos. Beneficiile nucii de cocos sunt de luat in calcul!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *