sâmbătă,decembrie 9, 2023

Berea fara alcool stimuleaza laptele matern?

0

Consumul de bere fara alcool poate creste nivelul antioxidantilor din laptele matern. Aceasta este principala concluzie a unui studiu realizat de Universitatea din Valecia si Spitalul Universitar Dr. Peset. Potrivit acestuia, berea fara alcool poate ajuta la ridicarea cu pana la 30% a nivelului de antioxidanti din laptele matern.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 80 de mame aflate in perioada alaptarii, dintre care jumatate au urmat o dieta obisnuita, in timp ce restul au avut un supliment de 2 beri fara alcool pe zi, timp de 30 de zile.

403704_pivo_svetloe_pena_bokaly_1680x1050_(www.GdeFon.ru)

Berea fara alcool, utila in alaptare

Pe durata studiului a fost determinat nivelul antioxidantilor din laptele matern in trei momente diferite ale alaptarii in functie de starea de maturitate (la inceputul studiului, dupa 15 zile si in final dupa 30 de zile). Astfel, s-a observat o diminuare a activitatii antioxidante pe masura ce laptele matern se maturizeaza, totusi, mamele care si-au completat dieta cu bere fara alcool au manifestat o scadere mai mica si mai lenta.

De fapt, s-a constatat ca imbogatirea dietei cu bere fara alcool poate mari cu pana la 30% nivelul antioxidantilor din laptele matern.

De asemenea, studiul a relevat ca atat mamele care au urmat dieta imbogatita cu bere fara alcool, cat si bebelusii acestora pot prezenta probleme mai mici in cadrul procesului de oxidare celulara si o crestere a nivelului de antioxidanti din sange.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *