Biluțe din pui

Ingrediente:
- 1 cană ananas, cuburi
- 1/2 ceașcă sos de soia
- 3 linguri de miere
- 1 linguriță ghimbir proaspăt ras
- 1 cățel de usturoi, tocat
- 1 linguriță amidon de porumb
- 1/2 kilogram piept de pui tocat
- 1/4 cană de pesmet
- 1/4 ceașcă de sos teriyaki
- 1 linguriță sare
Mod de preparare:
- Încălziți cuptorul la 180 grade.
- Într-o cratiță mică la foc mediu, amestecați ananasul, sosul de soia, mierea, ghimbirul și usturoiul. Adăugați amidonul de porumb și fierbeți, amestecând constant, până se îngroașă, aproximativ 2 minute. Lăsați amestecul să se răcească.
- Puneți carnea de pui, pesmetul, sarea și sosul teriyaki într-un castron și amestecați până se omogenizează.
- Folosind ca măsură 1 lingură, formați bile din amestec.
- Puneți biluțele într-o tavă căptușită cu pergament și coaceți timp de 10-15 minute.
- Puteți servi cu orice sos sau cu garnitură de legume.