Biscuiţei cu susan

Ingrediente:
- 1 ou
- 200 gr unt la temperatura camerei
- 2-3 linguri de lapte
- 4-5 linguri de zahăr (după gustul fiecăruia)
- 1 linguriţă praf de copt
- vanilie
- 100g susan
- Făină cât cuprinde (300-350g)
Mod de preparare:
Untul se freacă cu zahărul, până se lichefiază. Apoi se adaugă, laptele, oul bătut şi vanilia.
În alt bol amestecăm jumătate din cantitatea de făină cu praful de copt, pe care apoi începem să o adăugăm în ploaie. Se adugă şi jumătate din cantitatea de susan şi se amestecă bine.
Se adaugă în continuare făină până când va rezulta un aluat moale, uşor lipicios.
Aluatul obţinut îl învelim într-o folie alimentară şi îl dăm la frigider 4-5 ore sau chiar peste noapte.
Dacă nu aveţi o presă de biscuiţi, puteţi folosi un pistol clasic de ornat sau o pungă tăiată la în colţ şi întindeţi bastonaşe de câţiva cm pe care apoi îi tăvăliţi prin susan. Dacă cumva aţi făcut coca prea groasă şi nu va mai descurcaţi să o modelaţi astfel, întindeţi o foaie grosuţă şi tăiaţi-o în bastonaşe.
Aşezaţi biscuiţii pe o tavă tapetată cu foaie de copt şi introduceţi-o cuptor pentru câteva minute, până se rumenesc uşor.