Biscuiţi crocanţi cu ovăz şi fructe uscate

Ingrediente

  • 70g fulgi de ovăz
  • 100g făină măciniş integral
  • 50g făină albă
  • 50g zahăr brun
  • 50g ulei de nucă
  • 50 grame merişoare
  • 50 grame nuci
  • 50ml suc de mere
  • o linguriţă scorţişoară
  • o linguriţă bicarbonat de sodiu sau praf de copt

Mod de preparare

Într-un bol se amestecă făina, fulgii de ovăz şi bicarbonatul de sodiu cu sucul de mere, zahărul şi scorţişoara. Apoi se adaugă uleiul şi se amestecă până se încorporează bine.

Adăugaţi apoi fructele uscate şi nucile mărunţite şi amestecaţi. Lăsaţi coca să se odihnească o jumătate de oră.

Luaţi din aluat cu o lingură şi formaţi biluţe pe care le turtiţi uşor. Biscuiţii rezultaţi aranjaţi-i într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.

Se încinge cuptorul la 175 de grade şi se introduce tava pentru aproximativ 20 de minute până biscuiţii devin aurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *