Biscuiți cu cremă de tartar

Ingrediente:
- 1 ceașcă smântână
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 4 căni făină
- 1 cană de zahăr alb
- 2 lingurițe praf de copt
- 1/4 linguriță cremă de tartar
- 1 linguriță sare
- 1 cană unt
- 1 ou
- 1 cană de stafide (opțional)
Mod de preparare:
- Într-un castron mic, amestecați smântâna și bicarbonatul de sodiu.
- Încălziți cuptorul la 175 grade C. Ungeți puțin o tavă de copt mare.
- Într-un castron mare, amestecați făina, zahărul, praful de copt, crema de tartar, untul tăiat în cubulețe și sarea. Combinați cele două amestecuri, omogenizați bine și adăugați stafidele.
- Puneți aluatul pe o suprafață presărată cu făină și frământați puțin. Întindeți apoi aluatul până obțineți o foaie de aproximativ 1 cm grosime și tăiați în 12 felii.
- Coaceți 12 – 15 minute în cuptorul preîncălzit, până se rumenesc pe partea de jos.