biscuiti-tartar-si-stafide

Ingrediente:

  • 1 ceașcă smântână
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 4 căni făină
  • 1 cană de zahăr alb
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1/4 linguriță cremă de tartar
  • 1 linguriță sare
  • 1 cană unt
  • 1 ou
  • 1 cană de stafide (opțional)

Mod de preparare:

  1. Într-un castron mic, amestecați smântâna și bicarbonatul de sodiu.
  2. Încălziți cuptorul la 175 grade C. Ungeți puțin o tavă de copt mare.
  3. Într-un castron mare, amestecați făina, zahărul, praful de copt, crema de tartar, untul tăiat în cubulețe și sarea. Combinați cele două amestecuri, omogenizați bine și adăugați stafidele.
  4. Puneți aluatul pe o suprafață presărată cu făină și frământați puțin. Întindeți apoi aluatul până obțineți o foaie de aproximativ 1 cm grosime și tăiați în 12 felii.
  5. Coaceți 12 – 15 minute în cuptorul preîncălzit, până se rumenesc pe partea de jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *