duminică,noiembrie 28, 2021

Biscuiţi cu fulgi de ciocolată

Ingrediente:

  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 2-3 linguri lapte
  • vanilie
  • 100g fulgi de ciocolată
  • 100-150 g zahăr brun (depinde cât de dulci îi doriţi)
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 450 g făină (cât cuprinde)

 

Mod de preparare:

Se freacă zahărul împreună cu untul până când se lichefiază. Se adaugă oul bătut,vanilia, laptele, praful de copt amestecat cu 2 linguri de faină, iar după omogenizare şi fulgii de ciocolată doar uşor topiti. Se amestecă bine şi începe să se adauge făina în ploaie, până când se obţine o cocă molicică. Se dă la frigider pentru a se întări puţin.

Se întinde o foaie de câţiva mm, se decupează cu gura unui pahar şi se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc circa 15-20 de minute la foc potrivit, până când devin aurii şi crocanţi.

Se servesc alături de o cană de lapte sau lângă cafea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *