Biscuiţi cu portocală

1Biscuiţi-cu-portocală

Ingrediente:

  • 250gr. făină
  • 85gr. migdale măcinate
  • 1 şi 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 200ml. miere
  • 90gr. unt
  • 1/2 cană coaja de portocală şi lămâie confiată
  • 100gr. zahăr
  • 1 ou
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 3 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:

1. Amestecaţi bine zahărul cu ou.

2. Topiți untul cu miere într-o cratiță mică.

3. Într-un castron mare, amestecaţi coaja de portocală şi de lămâie, pudra de migdale, mierea și untul topit, apoi adăugaţi făina şi bicarbonatul de sodiu.

4. Lăsaţi să stea în frigider timp de 4 ore.

5. Tăiaţi aluatul în formele dorite. Aranjați în tava acoperită cu hârtie şi periaţi cu unt topit.

6. Încălziţi cuptorul la 160 °C. Daţi la cuptor 10-15 minute. Lăsaţi să se răcească înainte de a le scoate din tavă.

7. Preparaţi glazura prin amestecarea zahărului pudră cu sucul de lămâie. Aplicaţi cu o pensulă pe fiecare bucată în parte.

8. Puteţi păstra aceşti biscuiţi cu portocală timp de mai multe săptămâni, într-o cutie de carton, într-un loc uscat și rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *