sâmbătă,ianuarie 22, 2022

Reţetă recomandată după vârsta de 1 an 

De ce să mâncăm curmale:

Aşa cum s-a mai scris pe pagina noastră, curmalele sunt bogate în vitaminele A şi C, betacaroten, polifenoli, fier şi fluor, sunt o sursă bogată de vitamine şi minerale şi de aceea, consumate în mod regulat, reprezintă un adevărat aliat al sănătăţii noastre. Beneficiile curmalelor sunt multiple şi de aceea, acest fruct miraculos poate fi consumat cu încredere.

Vă prezint în continuare cei mai buni biscuiţi gustaţi vreodată – ăsta a fost verdictul după prima gustare. Şi credeţi-mă că am incercat ceva biscuiţi. La noi acasă, de sărbători, se făceau cate 5-6 tipuri de biscuiţi, aşa este tradiţia în zonă.

De aproximativ 2 ani repet această reţetă cu mare drag, intrucat mi se par extrem de interesanţi, mai ales partea cu umplutura, iar totodata sunt extraordinar de gustoşi, fini, aromaţi şi moi.

Ingrediente: 

• 200 g curmale uscate fără sâmburi
• 100 g smochine
• 50 g nuci
• 2 linguri coajă de portocală rasă
• 280 g făină (poate fi şi integrală)
• 110 g unt
• 60 ml lapte
• ½ linguriţă praf de copt

Mod de preparare:

Smochinele şi curmalele se pun la înmuiat în apă clocotită pentru jumătate de oră. În acest timp cântăriţi nucile, le turnaţi intr-un recipient şi apoi adăugaţi coaja de portocală rasă şi fructele rehidratate. Daţi prin blender toate ingredientele până devin o pastă uniformă. Aceasta va fi umplutura.

Pentru aluat, totul este foarte simplu – se măsoară toate ingredientele, se rastoarna într-un bol mare de aluat şi se frământă. Va ieşi un aluat foarte plăcut, moale şi nelipicios. Aluatul se întinde cu mâinile si se formeaza o ruladă pa care o tăiaţi în bucăţi cam de 1 cm grosime – vor ieşi cam 20-25 de bucătele.

Acestea le faceţi în funcţie de cât de mari doriţi să fie biscuiţii. Fiecare bucăţică o turtiţi puţin cu mâinile şi puneţi în mijlocul ei umplutură de curmale. O închideţi, aşa ca să formaţi o bilă cu umplutură închisă în mijloc. O turtiţi puţin şi acum partea cu înfrumuseţarea – cu o furculiţa o zgâriati deasupra. Dacă aveţi formă specială de biscuiţi, e şi mai bine.

Aşezaţi pe o tavă tapetata cu foaie de copt, daţi la cuptor, la temperatură medie până se rumenesc uşor. Apoi lăsaţi să se răcorească bine.

aveţi poftă!

Biscuiti cu smochine si curmale3

 

Biscuiti cu smochine si curmale1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *