Biscuiţi delicioşi cu lapte de cocos

Reţetă recomandată după vârsta de 1 an

Ingrediente:DSCN0024

  • o cană făină de ovăz
  • o cană făină neagră
  • o cană făină albă
  • ½ cană fulgi de ovăz
  • un pliculeţ praf de copt
  • 250 ml lapte de cocos
  • 50g fulgi de cocos
  • 50g unt
  • 2-3 linguri lapte
  • o lingură zahăr brun
  • ¼ linguriţă sare de mare
  • un pliculeţ zahăr vanilat
  • 50g sâmburi de migdale mărunţit sau măcinaţi
  • 3 ouă de prepeliţă
  • fulgi de migdale pentru decor

Mod de preparare:

Făină cernută se amestecă cu praful de copt, fulgii de cocos, zahărul şi sarea. Se adaugă untul moale şi laptele de cocos, care se încorporează bine. Se adăugă laptele şi se omogenizează bine până se obţine un aluat că de pâine. Se adaugă şi sâmburii de migdale şi se frământă timp de câteva minute.

Aluatul se aseaza pe masă de lucru şi cu ajutorul unui sucitor se întinde o foaie de aproximativ 4-5mm  grosime. Dacă se doresc mai pufoşi, foaie se poate face mai groasă, iar dacă se doresc gen crackers, aceasta nu va avea mai mult de 3 mm. Cu ajutorul unor forme speciale de biscuiţi sau a unui cuţit, în lipsa acestora, se decupează biscuiţii, care se aseaza în tăvile de copt, pe o foaie de copt. Pe fiecare biscuite se presară fulgi de migdale şi zahăr vanilat, iar apoi cu ajutorul unei pensule biscuiţii se ung cu oul bătut.

Reţeta poate fi adaptată şi pentru vârste mai mici de un an, renunţând la gălbenuşul de ou, la zahăr şi sare.

Ies aproximativ 4 tăvi din această copoziţie.

Sunt ideali de servit dimineaţă lângă o cană cu lapte, sau pentru adulţi lângă o ceaşcă de cafea.

DSCN0035

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *