Biscuiţi populari de casă

 

Ingrediente:

  • 400g făină
  • o linguriţă de bicarbonat
  • 250g unt (bunica folosea unt de casă sau uneori untură 🙂 )
  • 200g zahăr,
  • un ou mare sau 2 mai mici,
  • vanilie,
  • o jumătate linguriţă scorţişoară
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Untul topit se freacă cu zahărul, până se formează o spumă. Se poate folosi mixerul, ca să fie mai uşor de realizat. Se adaugă apoi şi oul, vanilia, scorţişoara şi praful de sare şi se mixează în continuare.

Făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu se adaugă în ploaie şi se amestecă cu mixerul cât se mai poate.

Când începe să devină consistent aluatul, se foloseşte mâna şi se frământă în continuare, adăugând făina în cantităţi mici.

Când aluatul a devenit suficient de vârtos, se lasă să se odihnească timp de 10 minute.

Scoatem forma de biscuiţi din cutia cu amintiri de la bunica şi o ataşăm la maşină de tocat, exact cum făcea bunica pe vremuri.

Dacă nu aveţi o formă specială şi nici maşină de tocat carne, se întinde o foaie de aprox 5 mm grosime şi pe toată lăţimea sa, se fac crestături fine. Apoi, pe direcţia opusă, adică pe lungimea foii se taie în formă de biscuiţi (bastonaşe).

Se aşează pe tava tapetată cu foaie de copt şi se introduce la cuptor maxim 10 minute, până devin foarte uşor aurii.

Noi pe vremuri îi mâncam inmuiati în lapte sau unşi cu dulceaţă de gutui! Fragezi şi delicioşi!

Să îi serviţi cu plăcere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *