12083748_849759385123307_130743884_n

Ingrediente:

Pentru bază

  • 160g biscuiţi petit beurre
  • 85g unt

Pentru cremă

  • 200g ciocolată albă
  • 100ml lapte
  • 250ml frişcă
  • 75g unt
  • 15g gelatină (3 foi)
  • 2 lămâi

Pentru décor

  • 50ml frişcă
  • 50g ciocolată albă

Mod de preparare:

Biscuiţii se mărunţesc fin cu ajutorul unui robot de bucătărie şi se amestecă cu untul topit.

O tavă de chec se tapetează cu folie de aluminiu sau foaie de copt, iar compoziţia se răstoarnă în aceasta, presând şi nivelând astfel încât să se obţină un strat uniform. Se pune la frigider, până se prepară şi compoziţia.

Gelatina se pune la hidratat în apă rece, iar între timp laptele se pune într-o crăticioară la încălzit, apoi se adaugă şi ciocolata albă şi se lasă pe foc până se topeşte ciocolata. Se adaugă gelatina hidratată, se amestecă bine până se omogenizează bine compoziţia, apoi se opreşte focul.

Se lasă la răcit, iar între timp se freacă untul cu sucul de la 2 lămâi. Frişca se bate tare, iar când compoziţia este rece, se adaugă untul frecat şi frişca, şi se amestecă viguros, până se obţine o compoziţie omogenă.

Se scoate tavă de la rece, se toarnă compoziţia, se nivelează frumos, apoi tavă se dă din nou la rece pentru câteva ore, sau până a două zi.

Pentru décor, frişca lichidă se răstoarnă într-o crăticioară ce se pune pe foc şi se amestecă cu ciocolata ruptă în bucăţi mici. Se lasă până se topeşte ciocolata şi se obţine o compoziţie omogenă.

Prăjitură se răstoarnă din forma de chec, cu partea de biscuiţi în sus. Se ornează cu crema de frişcă şi se dă din nou la rece.

Un deliciu adevărat!

Să aveţi poftă!12092677_849759308456648_894959346_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *