sâmbătă,decembrie 4, 2021

Bomboane raw de muesli

Ingrediente:

  • 300g muesli
  • 100g fulgi de nucă de cocos
  • 2-3 linguri stafide
  • 2-3 linguri bobiţe sau fulgi de ciocolată
  • 1/2 lingură unt de cocos
  • 2 linguri lapte de cocos
  • 1 lingură sirop de agave

Mod de preparare:

Într-un bol puneţi fulgii de muesli şi fulgii de nucă de cocos, iar peste ele adăugaţi laptele amestecat cu untul de cocos şi cu siropul de agave (sau miere), frecate bine. Folosiţi mâna pentru a amesteca bine toate ingredientele. Dacă aţi obţinut o compoziţie prea lichidă, mai puteţi adăuga 2-3 linguri de muesli (depinde ce tip de muesli aţi folosit). Ţineţi însă seama că ele se vor mai întări la frigider. Dacă însă dimpotrivă nu le puteţi modela, pentru că au fost uscate cerealele, mai adăugaţi o lingură de lapte de cocos. La sfârşit adăugaţi fulgii de ciocolată şi stafidele şi amestecaţi încă puţin.

Luaţi din compoziţia formată cu o lingură şi formaţi în mâini biluţe egale. Aşezaţi-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar apoi daţi-le la frigider minim o oră.

Bune pentru cei mici sau pentru cei mari, le puteţi servi lângă o cană de lapte, lângă o ceaşcă de cafea, pe post de desert sau ca gustărică între mese.

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *