Botezul prinţesei Charlotte – fast regal plin de simboluri

0
Botezul prinţesei Charlotte
Foto: facebook

O altă pagină importantă pentru Regatul Marii Britanii a fost scrisă ieri, odată cu botezul prinţesei Charlotte. Micuţa prinţesă, în vârstă de nouă săptămâni, a fost creştinată ieri la biserica St. Mary Magdalene din Sandringham, într-o ceremonie religioasă privată. Biserica nu a fost aleasă întâmplător pentru marele eveniment, deoarece este aceeaşi în care prinţesa Diana, mama prinţului William, a fost botezată în anul 1961. De altfel, în memoria acesteia, micuţa prinţesă Charlotte a primit şi prenumele Diana, alături de Elizabeth, care i-a fost dat după străbunica sa, regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii.

carut
Foto: facebook

Cu ocazia acestui eveniment, a fost pentru prima oară când Prinţul William, ducesa Catherine şi cei doi copii ai lor au putut fi văzuţi împreună în public.

will kate si george
Foto: facebook

Deși a fost un eveniment privat, ceremonia a fost fastuoasă, iar ținutele familiei regale au fost pe măsură. Prinţesa Charlotte şi-a făcut apariţia la botezul său într-un cărucior negru tradiţional, acelaşi cu care regina Elisabeta şi-a plimbat doi dintre băieţi, împins de mama sa, ducesa Catherine. Micuţa prinţesă a fost îmbrăcată într-o rochiţă de botez din satin şi dantelă crem, o replică a aceleia purtate în 1841 de fiica cea mare a reginei Victoria, iar Kate a ales o ținută elegantă de culoare ivoriu, semnată de casa de modă Alexander McQueen. Prinţul George a purtat o cămăşuţă albă brodată cu roşu, cu mâneci scurte şi o pereche de pantaloni scurţi roşii, această ţinută fiind asemănătoare aceleia purtate de tatăl său, prinţul William, în 1984, atunci când acesta din urmă a mers la spital pentru a-l vedea pentru prima dată pe prinţul Harry, fratele său mai mic, care abia se născuse. Regina Elisabeta a ales o ținută complet roz.

cu regina mama
Foto: facebook

La ceremonia religioasă au fost invitate doar 21 de persoane, inclusiv regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii (89 de ani) şi soţul ei, ducele de Edinburgh (94 de ani), părinţii ducesei Catherine, Carole şi Michael Middleton, sora şi fratele acesteia, Pippa şi James Middleton, dar şi prinţul Charles de Wales, tatăl prinţului William, şi soţia acestuia, ducesa de Cornwall. Marele absent al zilei a fost prinţul Harry, fratele mai mic al prinţului William, care se află într-o călătorie de trei luni în Africa.

la biserica
Foto: facebook

Nașii prințesei Charlotte sunt Sophie Carter, una dintre cele mai bune prietene ale ducesei de Cambridge, Thomas van Straubenzee si James Meade, prieteni ai prinţului William, Adam Middleton, verişor al ducesei Catherine şi, nu în ulimul rând, Laura Fellowes, fiica uneia dintre surorile mai mari ale prinţesei Diana, verișioară cu William.

Deşi ceremonia a fost una privată, admiratorilor familiei regale britanice li s-a permis accesul în zona din jurul bisericii St. Mary Magdalene din Sandringham. Astfel, câteva mii de persoane adunate în apropierea intrării în biserică au putut să o vadă pe micuţa prinţesă Charlotte şi pe ceilalţi membri ai familiei regale britanice la venirea la ceremonie şi chiar să facă selfie-uri şi fotografii cu aceştia. O concesie surprinzătoare, având în vedere că o regulă tradiţională, interzice publicului să îi fotografieze pe membrii familiei regale britanice în timp ce se duc la biserică. Această restricţie este ridicată, în general, doar în ziua de Crăciun. Cu toate că prinţul William şi ducesa Catherine ţin foarte mult la respectarea intimităţii lor, de această dată, au cerut ca această regulă „să fie relaxată”.

ducesa si printesa
Foto: facebook

După ceremonia oficiată de arhiepiscopul de Canterbury, invitaţii au mai zăbovit în jurul prinţesei Charlotte, aflată în braţele mamei şi îmbrăcată în rochiţa tradiţională pe care o poartă la botez toţi copiii din familia regală. După o conversaţie scurtă cu regina şi o tentativă de a pune mâna pe roata căruciorului surorii lui, prinţul George s-a plictisit şi a început să alerge pe vârfuri. Prinţul William l-a luat în braţe, să nu cadă. Amândoi părinţii au încercat să-l convingă să facă cu mâna mulţimii, iar baieţelul s-a supus într-un final, dar fără prea mare entuziasm.

George saluta
Foto: facebook

Finalul acestui eveniment mult aşteptat a avut loc la conacul Sandringham, unde toţi cei care au participat la slujbă, au fost invitaţi la o recepţie. Invitaţii au fost serviţi cu ceai şi tort, aceeaşi reţetă de tort care a fost servit şi la nunta Prinţului William cu Kate.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *