Nepoata preşedintelui Romaniei a primit sâmbătă, de sfantul Andrei taina botezului. Şeful statului a sosit la biserică înainte cu 20 de minute şi le-a declarat jurnaliştilor că nu are emoţii. Naşul Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului, i-a dăruit Sofiei Anais cadou de botez o ie. Soţii Cârstoiu, ceilalţi doi naşi, au păstrat linia tradiţională românească şi au anunţat că darul lor pentru finuţă este un costum popular muşcelean şi o Biblie.

elena-basescu-sofia-anais-botez

Slujba religioasă s-a terminat după o oră şi jumătate. Elena Băsescu a ieşit din biserică împreună cu tatăl său. Sofia Anais a rămas în braţele naşului Dorin Chirtoacă.

Sofia Anais a plâns la ieşirea din cristelniţă. Bunicul Traian Băsescu a avut şi o remarcă înainte ca preotul să o scalde pe micuţă în apa sfinţită. „Lăsaţi copilul dezbrăcat că îmbrăcat o să stea cât o să fie mare“, a spus zâmbind preşedintele. Slujba de botez a fost oficiată de un sobor de 12 preoţi, la biserica Sfantul Spiridon. Lumânările de botez, cristelniţa, precum şi mesele din biserică au fost împodobite cu flori de culoare albă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *