Brioşe cu afine

Ingrediente:
- 1 şi 1/2 cană făină
- 3/4 cană de zahăr alb
- 1/2 linguriță de sare
- 2 linguriţe praf de copt
- 1/3 ceaşcă de ulei vegetal
- 1 ou
- 1/3 cană de lapte
- 1 ceaşcă de afine proaspete
- 1/2 cană zahăr alb
- 1/3 cană făină
- 1/4 ceaşcă de unt tocat
- 1 şi 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
Mod de preparare:
- Încălziţi cuptorul la 200 grade. Ungeţi cupele pentru brioşe.
- Amestecaţi 1 şi 1/2 cană făină cu 3/4 cană de zahăr, sare și praf de copt. Puneți uleiul vegetal, oul și laptele. Amestecaţi bine şi adăugaţi afinele. Umpleţi cupele şi presăraţi amestecul de topping.
- Pentru topping: amestecaţi 1/2 cană de zahăr, 1/3 cană de făină, 1/4 ceaşcă de unt și 1 linguriţă si jumatate de scortisoara. Amestecaţi cu furculiţa şi presăraţi peste brioşe înainte de coacere.
- Coaceți timp de 20 – 25 de minute, în cuptorul preîncălzit.