sâmbătă,decembrie 9, 2023

briose-cu-afine

Ingrediente:

  • 1 şi 1/2 cană făină
  • 3/4 cană de zahăr alb
  • 1/2 linguriță de sare
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1/3 ceaşcă de ulei vegetal
  • 1 ou
  • 1/3 cană de lapte
  • 1 ceaşcă de afine proaspete
  • 1/2 cană zahăr alb
  • 1/3 cană făină
  • 1/4 ceaşcă de unt tocat
  • 1 şi 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată

Mod de preparare:

  1. Încălziţi cuptorul la 200 grade. Ungeţi cupele pentru brioşe.
  2. Amestecaţi 1 şi 1/2 cană făină cu 3/4 cană de zahăr, sare și praf de copt. Puneți uleiul vegetal, oul și laptele. Amestecaţi bine şi adăugaţi afinele. Umpleţi cupele şi presăraţi amestecul de topping.
  3. Pentru topping: amestecaţi 1/2 cană de zahăr, 1/3 cană de făină, 1/4 ceaşcă de unt și 1 linguriţă si jumatate de scortisoara. Amestecaţi cu furculiţa şi presăraţi peste brioşe înainte de coacere.
  4. Coaceți timp de 20 – 25 de minute, în cuptorul preîncălzit.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *