briose-cu-banane-si-topping-de-scortisoara-cu-unt-si-zahar-brun

Ingrediente:

  • 1 şi 1/2 cană făină
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 3 banane, piure
  • 3/4 cană de zahăr alb
  • 1 ou, ușor bătut
  • 1/3 ceaşcă unt topit
  • 1/3 cană zahăr brun
  • 2 linguri de făină
  • 1/8 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1 lingură unt

 

Mod de preparare:

1. Încălziţi cuptorul la 190 grade. Ungeţi 10 cupe de brioșă.

2. Într-un castron mare, amestecaţi 1 şi 1/2 cană făină, bicarbonat de sodiu, praful de copt și sarea. Într-un alt castron, amestecaţi bananele, zahărul, oul și untul topit. Combinaţi cele două amestecuri şi omogenizaţi bine. Puneţi câte o lingură de aluat în cupele pregătite.

3. Într-un castron mic, amestecaţi zahărul brun, 2 linguri făină şi scorţişoara. Tăiaţi 1 lingură unt şi amestecaţi bine. Presăraţi topping peste brioşe.

4. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 18-20 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *