Brioşe cu fructe de aronia

Ingrediente:
– 1 cană de făină de ovăz integral
– 1 cană de făină albă 650
– 1 lingură de zahăr brut
– 4 linguriţe de praf de copt
– o cană de fructe de aronia
– un ou
– 1 cană de lapte
– ¼ cană de ulei de cocos

Mod de preparare:
Într-un bol se amestecă făină, zahărul, praful de copt. Într-un alt bol se bate oul cu ajutorul unei furculiţe, apoi se adaugă laptele şi uleiul şi se amestecă bine. Această compoziţie se adaugă peste făină şi se încorporează bine, obţinându-se un aluat precum o smântână groasă.
Compoziţia astfel formată se toarnă în formele de brioşe, umplându-le 2/3 din capacitatea formelor.Se coc la cuptorul încins la 200de grade, timp de 20-30 de minute, după care se scot pe un grătar pentru a se răci.
Se pot obţine aproximativ 12-15 brioşe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *