briose-cu-mere

Ingrediente:

  • 2 căni făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 ceașcă de unt
  • 1 cană de zahăr alb
  • 2 ouă
  • 1 și 1/4 lingurițe de vanilie
  • 1 și 1/2 căni mere tocate
  • 1/3 cană de zahăr brun
  • 1 lingură făină
  • 1/8 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 lingură unt

Mod de preparare:

  1. Încălziți cuptorul la 190 grade C. Ungeți o forma cu 12 brioșe.
  2. Într-un bol mediu, amestecați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
  3. Într-un castron mare, bateți untul, zahărul și ouăle până se omogenizează. Adăugați vanilia, merele și turnați treptat amestecul de făină. Turnați amestecul în forme.
  4. Într-un castron mic, amestecați zahărul brun, făina, lingura de unt și scorțișoara și presărați peste brioșe.
  5. Coaceți 20 de minute în cuptorul preîncălzit. Lăsați în forme 5 minute înainte de a le scoate pe farfurie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *