Brioșe cu morcov, portocală și ovăz

Brioșe-cu-morcov--portocală-și-ovăz-

Ingrediente:

  • 3 și 1/4 cești făină
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 4 lingurițe praf de copt
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 cană zahăr
  • coaja de la 2 portocale
  • 125gr. unt, moale
  • 250ml. lapte, la temperatura camerei
  • 250ml. iaurt natural
  • 1 cană morcov ras
  • 1 pahar terci de ovăz

Mod de preparare:

1. Preîncălziți cuptorul la 180° C. Pregătiți 12 cupe de brioșe (se unge fiecare cu puțin ulei).

2. Amestecați făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Într-un vas separat amestecați cu mâna coaja de portocală și zahărul.

3. Într-un vas amestecați ouăle, gălbenușul și adăugați untul, laptele și iaurtul. Amestecați bine și adăugați amestecul de portocală cu zahăr.

4.   Adăugați ingredientele uscate, ovăzul și morcovii.

5. Turnați în formele pregătite și dați la cuptor aproximativ 20 de minute până se rumenesc pe deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *