Brioşe cu morcovi şi ghimbir

Este pentru prima dată când pregătesc brioşe şi pentru prima dată când folosesc morcovul şi ghimbirul în prăjituri. Aşa că am avut emoţii maxime. Însă de la prima muşcătură m-am îndrăgostit de acest preparat. Am făcut o porţie mică o tavă), de teamă că nu va ieşi ceva prea grozav, însă m-am înşelat enorm. Aşa că m-am apucat să mai fac o tava să ajungă pentru toată lumea. 🙂DSCN1672

Ingrediente pentru brioşe:

  • 3 ouă
  • 4 morcovi
  • o bucăţică de ghimbir (câţiva centimetri)
  • 230g făină
  • 100-150g zahăr brut (depinde de gustul fiecăruia)
  • 100 ml ulei sau 50 g unt
  • o linguriţă cu vârf bicarbonat de sodiu
  • o linguriţă scorţişoară
  • vanilie naturală

Ingrediente pentru cremă:

  • 1/2 pachet brânză de vaci
  • 20 g unt
  • 100 g smântână dulce (min 20%)
  • 3-4 linguri zahăr brut pudră (după gust)
  • esenţă vanilie

Ouăle se bat bine, iar apoi se adăugă zahărul în ploaie. Se adăugă şi uleiul sau untul şi se amestecă în continuare cu ţelul. Bicarbonatul de sodiu se amestecă  cu făină şi scorţişoară şi se presără peste restul de ingrediente. Morcovul şi ghimbirul se râd pe răzătoarea mică, ior apoi se încorporează bine împreună cu vanilia.
Cu ajutorul unei linguriţe se pune compozie în formele de brioşe şi se băgă tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la o temperatura de 180 grade.
Între timp se pregăteşte şi crema.

Toate ingredientele se pun într-un bol şi se amestecă bine, bine, iar apoi se lasă la frigider.
După ce se răcesc bine biorsele, se ornează cu această glazură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *