Brioșe-cu-ovăz-și-nucă-de-cocos

Ingrediente:

  • 1 și 1/4 cană lapte
  • 100gr. unt
  • 4 linguri sirop de arțar
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 căni făină
  • 1/2 ceaşcă ovăz
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2/3 ceașcă zahăr brun
  • 1/2 cană nucă de cocos
  • 1 ou
  • 1/2 cană zahăr brun (topping)
  • 1/2 cană ovăz (topping)

 

Mod de preparare:

1. Puneți pe foc laptele, untul și siropul. Când fierbe adăugați bicarbonatul de sodiu. Amestecați puțin și luați de pe foc.

2. Preîncălziți cuptorul la 180° C. Puneți hârtie de copt în 12 forme de brioșe.

3. Într-un vas amestecați făina, ovăzul, praful de copt, zahărul brun și nuca de cocos.

4. Adăugați oul în amestecul de lapte și unt.

5. Combinați cele două amestecuri și puneți în formele pregătite.

6. Într-un castron, combinați zahăr brun şi ovăzul pentru topping.

7. Puneți câte o lingură din topping peste fiecare briosă.

8. Dați la cuptor și coaceți timp de 15-20 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *