sâmbătă,decembrie 4, 2021

briosa-cu-portocala-si-morcov

Ingrediente:

  • 3 ceşti de făină
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 4 linguriţe praf de copt
  • coaja rasă de la 2 portocale
  • 1 cană zahăr
  • 2 ouă
  • 1 galbenuş de ou
  • 125gr. unt topit
  • 1 cană iaurt natural
  • 1 cană lapte, la temperatura camerei
  • 1 cană morcov ras
  • 1 cană de ovăz terci

Mod de preparare:

1. Preîncălziţi cuptorul la 180 °C.

2. Cerneţi făina, bicarbonatul de sodiu și praful de copt. Într-un castron separat, amestecaţi coaja de portocală și zahăr.

3. Bateţi ouăle şi gălbenuşul, adăugaţi untul, iaurtul și laptele. Amestecaţi bine, după care adăugaţi coaja de portocală şi zahărul.

4. Turnaţi amestecul peste cel de făină și apoi adăugaţi morcovul și ovăzul.

5. Turnaţi aluatul în forme de briose căptușite și daţi la cuptor aproximativ 20 de minute sau până când savuroasele brioşe cu portocale şi morcovise rumenesc deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *