Briose cu scortisoara

- 1 cana faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1 praf de sare
- 2 lingurite scortisoara
- 1/4 cana zahar brun
- 75 g unt
- 1/4 cana smantana
- 1 ou
- 1 ingurita esenta vanilie
Ingrediente pentru ornat:
- 1/2 pachet brânză de vaci
- 50 g unt
- 100 g smântână dulce (min 20%)
- 3-4 linguri zahăr brut pudră (după gust)
- esenţă vanilie
Briosele cu scortisoara au putin gust de turta dulce tocmai de aceea puteti bifa ca ati mancat doua tipuri de desert intr-unul :). Sunt foarte bune dimineata, insotite de cafea, ceai sau lapte.
Preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Pregatiti si tava pentru copt briose, punand in fiecare forma hartia speciala.
Intr-un bol amestecati faina, praful de copt, scortisoara, bicarbonatul si sarea. Puneti in bolul mixerului untul si zaharul brun, spumati bine iar apoi adaugati oul si esenta de vanilie. Mixati pana ce devine o crema omogena. Turnati si smantana, mixati cateva secunde si puneti cate putin amestecul de faina. Amestecati cu grija, sa nu se faca acele cocoloase care se vor vedea prin aluatul copt. Turnati compozitia in forme si lasati la cuptor pentru 20 de minute. Testati cu scobitoarea inainte.
Dupa ce sa racesc, incepem operatiunea ornat.
Pentru glazura, toate ingredientele se pun într-un bol şi se amestecă bine, bine, iar apoi se lasă la frigider pentru aproximativ 20 minute. Cu un sprit de ornat se trece la treaba. Boticul si ochii sunt din bomboane de ciocolata.
Sa aveti pofta!