Brioşe dietetice

Nu prea fac pandişpanuri, mai ales că eu încerc să folosesc în bucătărie cât mai rar produse de origine animală, însă pentru că aveam un carton de ouă luat nu ştiu cu ce ocazie şi nu vroiam să le arunc, m-am gândit să încerc forma mea de brioşe de silicon pe care o achiziţionasem într-una dintre vacanţele de anul acesta…dar pe care nu reuşisem să o pun la treabă niciodată. Aşadar, iată că am încercat să fac şi eu nişte brioşe…mai dietetice aşa cum îmi plac mie: fără prea mult ulei, fără prea mult zahăr, cu făină integrală.
Ingrediente:
- 10 ouă
- 3 linguri ulei
- 5-6 linguri zahăr
- 7 linguri de apă
- 10 linguri făină integrală
- Vanilie
- Stafide
- Câteva bucăţele de ciocolată
Mod de preparare:
Am separat ouăle, am bătut albuşurile spumă cu un praf de sare, după care am continuat să le mixez cu zahărul şi vanilia.
Gălbenuşurile le-am amestecat cu uleiul, apoi am adăugat şi apă şi am frecat bine. Am adăugat peste albuşuri şi am omogenizat. Făina, amestecată cu praful de copt, am adăugat-o în ploaie.
Toată compoziţia am omogenizat-o bine, după care am pus în formele de brioşe cam ¾ din capacitatea fiecărei forme.
Am ornat cu stafide şi bucăţele de ciocolată.
Le-am introdus la cuptorul preîncălzit la 180 de grade şi le-am lăsat până s-au rumenit frumos.
Un deliciu atât de simplu şi atât de bun!