Aşa ca de început de an nou, numai bune pentru a ne aştepta colindătorii!

Iată o reţetă inedită de negresă în forme de brioşe ce aparţine prietenei noastre Florentina Vasilescu. O reţetă ce merită încercată neapărat!

Brioşe negresă

Ingrediente:

Pentru brioşe:

  • 3 ouă
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 15 linguri de zahăr
  • 15 linguri de făină
  • 10 linguri de ulei
  • 20 de linguri lapte
  • 4 linguri dulceaţă de vişine
  • 30 de grame de cacao
  • 1 fiolă de esenţă de rom

Pentru ornat:

  • 70 de grame ciocolată albă topită
  • 25 ml frişcă 30% grăsime
  • Bombonele de ciocolată

 

Mod de preparare:

Se amestecă ouăle cu zahărul timp de 2 minute cu tel sau mixer.

Apoi adăugăm uleiul şi amestecăm câteva secunde. Adăugăm laptele, dulceaţa de vişine şi esenţa de rom, iar apoi cacao.

După ce le încorporăm bine, adăugăm şi făină amestecată cu praful de copt.

Dacă vi se pare că este moale compoziţia, mai adăugăm 1 sau 2 linguri de făină, apoi le punem în formă de brioşe cu o lingură.

Le băgăm la cuptor la 180 de grade timp de 25-30 minute.

Le scoatem din formă şi lăsăm să se răcească.

Brioşe negresă

Pentru ornat, punem într-o crăticioară la foc mediu ciocolată împreună cu frişcă şi amestecăm bine până se topeşte ciocolata. Se pune compoziţia într-un coif făcut din hârtie de copt, sau puţin racită puneţi într-o pungă, tăiaţi un vârf mic şi ornaţi cu ea.

Deasupra mai puteţi pune ornamente diverse.

Ies aproximativ 22 de bucăţi.

12373201_1496096207361412_3368969078858355812_n (1)

Să aveţi poftă!

Un an nou cu bucurii, sănătate şi multă fericire în casele voastre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *