Brioşe pizza

Ingrediente:
- 200-220g făină multicereale (cât cuprinde)
- 1 linguriţă de praf de copt
- 150ml lapte
- 1 ou
- 4 linguri de ulei de cocos
- 2 roşii tari
- 1 ceapă
- 2 linguri măsline tăiate
- 225g brânză Cheddar
- 1/3 linguriţă de sare
- 1/3 linguriţă de piper
- 1/3 linguriţă de chimen
- 2-3 fire de pătrunjel
Mod de preparare:
Ceapa se toacă foarte fin şi se amestecă cu roşia tăiată cubuleţe foarte mici. Peste ele se pune brânza dată pe răzătoare, măsline, pătrunjelul tocat fin, papoi se adaugă condimentele.
Oul bătut se freacă bine cu uleiul, apoi se toarnă peste ele laptele şi se omogenizează bine, după care se răstoarnă peste restul de ingrediente amestecând uşor.
Făina combinată cu praful de copt se pune în ploaie peste compoziţia rezultată şi se frământă uşor.
Cu o lingură puneţi în formele de brioşe, fără să le umpleţi însă de tot, ci în proporţie de aproximativ ¾.
Lăsaţi-le la cuptor la foc potrivit, până îşi măresc volumul şi se rumenesc frumos la partea superioară.
Brioşele, fragede şi aromate, se pot servi calde sau reci, cum preferă fiecare.