Brioşe umplute cu cremă de brânză şi dulceaţă de vişine

O reţetă care sigur va lăsa gură apă tuturor. Mulţumim Florentina Vasilescu pentru că ai împărtăşit-o cu noi!

Brioşe umplute cu cremă de brânză şi dulceaţă de vişine
Ingrediente:

Pentru brioşe:

  • 3 ouă
  • 210 grame de zahăr
  • 180 ml de lapte
  • 350 grame de făină
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 plic de praf de copt
  • 80 ml ulei

Pentru crema de brânză:

  • 100 ml frişcă (30% grăsime)
  • 2 linguri zahăr farin
  • 100 grame de crema de brânză Philadelphia

Pentru umplutură:

  • 5 linguri de dulceaţă de vişine.

Pentru sirop:

  • 300 ml apă
  • 150 grame zahăr
  • 1 fiolă de esenţă de vanilie
  • Coaje rasă de lămâie

Pentru Ganache de ciocolată albă:

  • 150 grame de ciocolată albă
  • 450 ml frişcă (30% grăsime)

Pentru ornat

  • Cireşe confiate

 

Mod de preparare:

Se amestecă ouăle cu zahărul timp de 2 minute cu tel sau mixer. Apoi adăugăm uleiul şi omogenizăm în continuare, după care adăugăm laptele şi esenţa de vanilie.

După ce le încorporăm bine, adăugăm şi făina amestecată cu praful de copt.

În cazul în care compoziţia rezultată este moale, mai putem adaugă 1 sau 2 linguri de făină direct în forma de brioşe.

Se introduc la cuptor la 180 de grade timp de 25-30 minute.

12246684_1487379494899750_7581238258783617818_n

După ce se rumenesc frumos, le lăsăm să se răcească pe un platou timp de 2-3 ore, la temperatura camerei.

Ne ocupăm între timp de restul ingredientelor. Brânza Philadelphia se scoate din frigider cu 2 ore înainte să ne apucăm de cremă.

Batem frişca împreună cu cele 2 linguri de zahăr farin până începe să se îngroaşe puţin.

Amestecăm frişca cu crema de brânză cu un tel până se omogenizează bine.

11219012_1487379908233042_6665034930001666343_n

Dacă o bateţi prea tare, când se încorporează cu ganache-ul de ciocolată sau crema de brânză, riscăm să o tăiem.

Siropul îl preparăm astfel: punem pe foc într-o crăticioară zahărul, apa, esenţă de vanilie, coaja rasă de lămâie. Amestecăm până se topeşte zahărul, după care o dăm la o parte de pe foc şi lăsăm să se răcească.

Pregătim şi ganash-ul de ciocolată, punând într-o crăticioara frişcă cu ciocolată ruptă în bucăţi mici. Punem crăticioara pe foc şi amestecăm bine cu o lingură de lemn.

12247181_1487379874899712_7893724064815302365_n

Când ajunge la punctul de fierbere o dăm la o parte şi amestecăm până se topeşte ciocolata.

O lăsăm să stea la temperatura camerei 3-4 ore.

Batem frişca până începe să se lege foarte puţin.

12227631_1487379828233050_8943310086812698102_n

Adăugăm în frişca bătută ganache de ciocolată albă şi amestecăm încet cu un tel până se omogenizează bine.

Cu această compoziţie ornăm brioşele.

11220901_1487379931566373_4546167896046439555_n

Brioşele le scobim în mijloc cu un cuţit mai mic, că în imaginea de jos. Le siropăm cu o lingură, punem în mijloc şi pe laterale cu lingură puţin câte puţin să se siropeze uşor.

Le mai lăsăm 5 minute şi începem să le umplem cu dulceaţă de vişine şi/sau cremă de brânză.

12234940_1487379661566400_3278276647210553532_n

Le puteţi umple jumătate cu gem, jumătate cu cremă de brânză.

12227196_1487379688233064_6102883992952782305_n

Deasupra le-am ornat cu ganache de ciocolată albă şi am aşezat câte o cireaşă confiată.

12066001_1487379291566437_5155662174965574412_n

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *