Brioşe umplute cu cremă de brânză şi dulceaţă de vişine

O reţetă care sigur va lăsa gură apă tuturor. Mulţumim Florentina Vasilescu pentru că ai împărtăşit-o cu noi!
Pentru brioşe:
- 3 ouă
- 210 grame de zahăr
- 180 ml de lapte
- 350 grame de făină
- 1 esenţă de vanilie
- 1 plic de praf de copt
- 80 ml ulei
Pentru crema de brânză:
- 100 ml frişcă (30% grăsime)
- 2 linguri zahăr farin
- 100 grame de crema de brânză Philadelphia
Pentru umplutură:
- 5 linguri de dulceaţă de vişine.
Pentru sirop:
- 300 ml apă
- 150 grame zahăr
- 1 fiolă de esenţă de vanilie
- Coaje rasă de lămâie
Pentru Ganache de ciocolată albă:
- 150 grame de ciocolată albă
- 450 ml frişcă (30% grăsime)
Pentru ornat
- Cireşe confiate
Mod de preparare:
Se amestecă ouăle cu zahărul timp de 2 minute cu tel sau mixer. Apoi adăugăm uleiul şi omogenizăm în continuare, după care adăugăm laptele şi esenţa de vanilie.
După ce le încorporăm bine, adăugăm şi făina amestecată cu praful de copt.
În cazul în care compoziţia rezultată este moale, mai putem adaugă 1 sau 2 linguri de făină direct în forma de brioşe.
Se introduc la cuptor la 180 de grade timp de 25-30 minute.
După ce se rumenesc frumos, le lăsăm să se răcească pe un platou timp de 2-3 ore, la temperatura camerei.
Ne ocupăm între timp de restul ingredientelor. Brânza Philadelphia se scoate din frigider cu 2 ore înainte să ne apucăm de cremă.
Batem frişca împreună cu cele 2 linguri de zahăr farin până începe să se îngroaşe puţin.
Amestecăm frişca cu crema de brânză cu un tel până se omogenizează bine.
Dacă o bateţi prea tare, când se încorporează cu ganache-ul de ciocolată sau crema de brânză, riscăm să o tăiem.
Siropul îl preparăm astfel: punem pe foc într-o crăticioară zahărul, apa, esenţă de vanilie, coaja rasă de lămâie. Amestecăm până se topeşte zahărul, după care o dăm la o parte de pe foc şi lăsăm să se răcească.
Pregătim şi ganash-ul de ciocolată, punând într-o crăticioara frişcă cu ciocolată ruptă în bucăţi mici. Punem crăticioara pe foc şi amestecăm bine cu o lingură de lemn.
Când ajunge la punctul de fierbere o dăm la o parte şi amestecăm până se topeşte ciocolata.
O lăsăm să stea la temperatura camerei 3-4 ore.
Batem frişca până începe să se lege foarte puţin.
Adăugăm în frişca bătută ganache de ciocolată albă şi amestecăm încet cu un tel până se omogenizează bine.
Cu această compoziţie ornăm brioşele.
Brioşele le scobim în mijloc cu un cuţit mai mic, că în imaginea de jos. Le siropăm cu o lingură, punem în mijloc şi pe laterale cu lingură puţin câte puţin să se siropeze uşor.
Le mai lăsăm 5 minute şi începem să le umplem cu dulceaţă de vişine şi/sau cremă de brânză.
Le puteţi umple jumătate cu gem, jumătate cu cremă de brânză.
Deasupra le-am ornat cu ganache de ciocolată albă şi am aşezat câte o cireaşă confiată.