Deşi brioşele pot părea un desert banal, acestea pot fi transformate într-un preparat deosebit atunci când le preparam după o reţetă excelentă. Iată o astfel de reţetă, ce aparţine Florentinei Vasilescu.

Cu un interior cremos şi dulce-acrişor dat de combinaţia de gemuri, dar şi uşor crocant datorită nucilor din compoziţie, completate cu un blat consistent, dar pufos şi desăvârşite de un topping delicios de ciocolată…aceste brioşe sunt o alegere potrivită pentru orice ocazie.

Brioşe umplute cu gem şi nucă

Ingrediente:

  • 3ouă
  • 10 linguri de zahăr
  • 10 linguri de ulei
  • 20 de linguri lapte
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 15 linguri de făină
  • 2 linguri dulceaţă de vişine
  • 1 lingură gem de prune
  • 70g nucă mărunţită (prăjită)
  • 30g cacao
  • 1 fiolă de esenţă de rom
  • Nutella
  • ornamente pentru prăjituri

Mod de preparare:

Ouăle se bat spumă cu zahărul, folosind un tel sau mixerul.

Se adaugă uleiul treptat, apoi laptele şi se amestecă bine, până se omogenizează. Apoi se adaugă cacao, amestecând bine.

Urmează dulceaţa de vişine, gemul de prune, esenţa de rom şi nuca.

După ce se incorporează bine toate, se adaugă şi făina amestecată cu praful de copt. Compoziţia trebuie să nu fie prea moale, iar dacă este necesar, mai adăugăm 1 sau 2 linguri de făină.

Cu o lingură, se pune compoziţia în formele de brioşe, iar apoi se introduc la cuptor la foc potrivit, pentru 25-30 minute.

Când sunt gata rumenite, se încearcă cu o scobitoare, apoi se lasă la răcit.

Brioşe umplute cu gem şi nucă

Deasupra se ornează cu Nutella şi diverse bombonele.

Brioşe umplute cu gem şi nucă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *