Broccoli, una dintre legumele de top pentru sănătatea noastră

Broccoli este un aliment minune folosit în bucătării încă de pe vremea Imperiului Roman, fiind o sursă extraordinară de vitamine precum: vitamina A, vitamina C şi vitamine din grupul B.broccoli

Deasemenea Broccoli conţine o cantitate semnificativă de acid folic, calciu, fier, potasiu, zinc, seleniu, fosfor, mangan şi magneziu.

Pentru nutriţionişti reprezintă unul dintre cele mai bune alimente recomandate în curele de slăbire, datorită aportului caloric foarte scăzut precum şi a cantităţii semnificative de fibre pe care acest aliment le conţine.

Broccoli este un aliment cu efecte terapeutice, având un conţinut însemnat de antioxidanţi ajutând astfel la îmbunătăţirea sistemului imunitar şi totodată un bogat conţinut de substanţe anticancerigene, fiind recomandat în lupta împotriva diverselor forme de cancer.Deasemenea este un aliment foarte bun pentru menţinerea sănătăţii ochilor, prevenind formarea cataractei, dar şi pentru combaterae unor afecţiuni stomacale cum ar fi gastrita sau ulcerul gastric.Având un conţinut bogat în calciu, este indicat şi pentru întărirea oaselor şi prevenirea osteoporozei. Totodată, Broccoli are un efect benefic asupra tensiunii arteriale. Un studiu efectuat recent arată că Broccoli este un aliment cu efect însemnat şi pentru menţinerea sănătăţii plămânilor, chiar şi pentru cei expuşi la fumul de ţigară.

Gustul acestei legume este unul neutru, motiv pentru care este indicat să fie servit alături de alte legume, luandu-şi savoare din acestea. Poate fi utilizat crud la salate, sau gătit în diverse combinaţii. Cel mai indicat mod de gătire pentru Broccoli este fierberea la aburi, dar pe perioade foarte scurte de timp, numai câteva minute. Prin această metodă îşi păstrează cea mai mare parte dintre proprietăţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *