Budincă cu afine

Ingrediente:
- 12 felii de pâine veche, se taie în cuburi
- 250 grame cremă de brânză
- 1 ceașcă de afine proaspete
- 12 ouă, bătute
- 2 căni lapte
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1/3 ceașcă sirop de arțar
- 1 cană de zahăr alb
- 2 linguri de amidon de porumb
- 1 cană cu apă
- 1 ceașcă de afine proaspete
- 1 lingură unt
Mod de preparare:
- Ungeti ușor un vas de copt. Aranjați jumătate din cuburile de pâine în vas și turnați cuburi de brânză cremă. Presărați 1 ceașcă de afine peste crema de brânză și acoperiți cu cuburile de pâine rămase.
- Într-un castron mare, amestecați ouăle, laptele, vanilia și siropul. Turnați peste cuburile de pâine. Acoperiți vasul și lăsați la frigider peste noapte.
- Scoateți de la frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de coacere. Încălziți cuptorul la 175 grade C.
- Coaceți aproximativ 1 ora, până când centrul este ferm și suprafață este ușor rumenită.
- Într-o cratiță medie, amestecați zahărul, amidonul de porumb și apa. Fierbeți aproximativ 3-4 minute. Amestecați cu 1 ceașcă de afine rămase. Reduceți focul și fierbeți 10 minute. Amestecați cu unt și turnați peste pâinea prăjită coaptă.