budinca-cu-afine

Ingrediente:

  • 12 felii de pâine veche, se taie în cuburi
  • 250 grame cremă de brânză
  • 1 ceașcă de afine proaspete
  • 12 ouă, bătute
  • 2 căni lapte
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1/3 ceașcă sirop de arțar
  • 1 cană de zahăr alb
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 1 cană cu apă
  • 1 ceașcă de afine proaspete
  • 1 lingură unt

Mod de preparare:

  1. Ungeti ușor un vas de copt. Aranjați jumătate din cuburile de pâine în vas și turnați cuburi de brânză cremă. Presărați 1 ceașcă de afine peste crema de brânză și acoperiți cu cuburile de pâine rămase.
  2. Într-un castron mare, amestecați ouăle, laptele, vanilia și siropul. Turnați peste cuburile de pâine. Acoperiți vasul și lăsați la frigider peste noapte.
  3. Scoateți de la frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de coacere. Încălziți cuptorul la 175 grade C.
  4. Coaceți aproximativ 1 ora, până când centrul este ferm și suprafață este ușor rumenită.
  5. Într-o cratiță medie, amestecați zahărul, amidonul de porumb și apa. Fierbeți aproximativ 3-4 minute. Amestecați cu 1 ceașcă de afine rămase. Reduceți focul și fierbeți 10 minute. Amestecați cu unt și turnați peste pâinea prăjită coaptă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *