Budinca de gris cu mere si banana

Reteta recomandata peste varsta de 10 luni

Ingrediente:

  • 300 ml lapte
  • 3-4 linguri gris
  • 2 mere
  • o banana
  • 1/2 lingura zahar brun
  • un pliculet zahar vanilat
  • 1/2 lingurita unt
  • o pastaie vanilie sau esenta vanilie
  • samburi maruntiti de migdale

Mod de preparare:

Intr-un vas termoizolant uns cu unt se presara zaharul brun si samburii de migale, iar apoi se aseaza un strat de mere si unul de banane. Vasul se introduce in cuptorul incins in prealabil la aprox 200 grade si se lasa pana incepe sa se caramelizeze zaharul.

Intre timp se prepara grisul, in mod clasic: se pune laptele la fiert, se adauga grisul in ploaie sa nu se formeze cocoloase, iar apoi se adauga pliculetul de zahar vanilat. Dupa a inceput sa se ingroase se opreste focul si se lasa sa se raceasca.

Compozitia se scoate de la cuptor cand zaharul s-a caramelizat, se adauga vanilia pe deasupra si se lasa sa se raceasca.

Cand ambele sunt racite, se toarna grisul peste fructe si se mai introduce la cuptor timp de aproximativ 15 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca la suprafata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *