Budinca de orez integral

Reteta recomandata dupa varsta de 7-8 luni

Ingrediente:

  • 1/2 cana de orez integral
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 linguri fulgi de migdale
  • esenta portocale sau coaja de portocala
  • optional o lingurita zahar brun
  • scortisoara

Orezul se spala bine si se lasa cam o ora in apa, la inmuiat. Apoi se pune la fiert cam o jumatate de ora, la foc mic. Orezul integral se fierbe mult mai greu decat cel alb si de aceea pentru a fi patruns bine este de preferat sa fie fiert in apa, in prealabil. Cand boabele isi maresc volumul si devin moi, se scurge excesul de apa, se adauga laptele, zaharul vanilat, zaharul brun si fulgii de migdale. Se mai lasa la fiert inca aproximativ 10 minute. Apoi se adauga esenta de portocale, se stinge focul, se pune capacul si se lasa asa pana se raceste. Se orneaza cu scortisoara si fulgi de migdale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *