Budincă de paste cu brânză şi spanac

Ingrediente:

  • 500 g penne
  • 500 g spanac proaspăt sau congelat
  • 500 g brânză de vaci
  • 100g cremă de smântână
  • 2 ouă
  • 50 g unt
  • 100g parmezan sau caşcaval ras
  • 2-3 roşii uscate
  • nucşoară măcinată
  • 5-6 linguri parmezan ras
  • Un praf de sare

 

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert în apa cu un praf de sare.

Spanacul congelat se lasă la dezgheţat, sau dacă este din cel proaspăt, se opăreşte uşor.

Apoi se toacă fin şi se scurge bine de apă, se amestecă cu branza, ouăle bătute şi frecate cu crema de smanatana, roşiile mărunţite, sarea, nucşoară. Se amestecă bine toate ingredientele

Pastele fierte şi scurse bine de apă se pun în tava de copt unsă cu puţin unt, deasupra se toarnă compoziţia şi se amestecă bine.

Deaspura se pune parmezanul ras şi din loc în loc câte un vârf de cutin de unt.

Se dă la cuptorul încins la 180-190 de grade şi se lasă până se rumeneşte frumos.

Preparatul se serveşte cald.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *