Budincă de penne cu brocoliIngrediente

  • 500g de penne
  • 300g de broccoli
  • 200g de brânză cheddar
  • 100g parmezan
  • O cană de lapte
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri smântână
  • de unt
  • 4 căţei de usturoi
  •  2 linguri de făină

 

Mod de preparare:

Pastele se fiert în apă clocotită, timp de câteva minute, până devin al dente. Broccoli se rupe în buchetele mici şi se fierbe şi el timp de câtăva minute la aburi, până se înmoaie puţin.

Între timp se rade brânză Cheddar şi parmezanul.

Laptele se pune la fiert într-o crăticioară cu pereţii groşi, sau într-o tigaie neaderentă, apoi se adaugă condimentele şi usturoiul pisat împreună cu smântâna care se desface bine în lapte. Se pune şi făină fără să facă cocolease şi se lasă să dea în clocot . Atunci se adaugă broccoli, lăsând să fiarbă câteva minute până se îngroaşă uşor sosul.

La sfârşit se adaugă brânza cheddar şi parmezanul, se încorporează bine, apoi se ia de pe foc.

Într-un vas uns cu unt se pun pastele scurse, iar peste ele se adaugă compoziţia formată.

Vasul se introduce la cuptorul preîncălzit la foc mediu şi se lasă timp de aproximativ 45 de minute, până se rumeneşte la suprafaţă.

Un deliciu excelent pentru o zi specială…sau una mai puţin specială! J

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *