Bulete crocante în sos de iaurt

- 4 cartofi fierţi şi piure
- un ardei roşu
- gălbenuşul de la un ou
- 50 g brânză Cheddar
- un vârf de cuţit de sare
- un praf de piper negru
- 2 felii pâine uscată
- pătrunjel
- 200g iaurt grecesc
- o linguriţă ulei de măsline
- 3 căţei de usturoi
- 1/2 lămâie
- sare şi piper negru după gust
- mentă
- pătrunjel
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă şi se taie cuburi, apoi se fierb cu un praf de sare. Când sunt fierţi bine se lasă să se răcească puţin, apoi se pasează bine.
Se amestecă cu ardeiul tăiat foarte fin, cu pătrunjelul tocat, pâinea înmuiată în lapte, brânză rasă şi gălbenuşul. Se condimentează după gust, se adaugă pătrunjel tocat, apoi din compoziţia obţinută se formează bile rotunde.
Într-o tigaie neaderentă se pune puţin ulei, şi se prăjesc uşor bilele până capătă o culoare aurie, apoi se scot şi se pun pe un şerveţel absorbant.
Pentru sosul de iaurt, se zdrobeşte usturoiul, se freacă bine cu uleiul de măsline şi cu lămâia, apoi se amestecă cu iaurtul, se adaugă sare şi piper, iar apoi menta şi pătrunjelul tocate foarte fin.
Îmbinarea de texturi şi gusturi, dintre bilele crocante de cartofi, uşor dulci şi sosul fin, rece, acrişor şi uşor iute fac această combinaţie delicioasă, o alegere excelentă pentru o zi de vară.