Bulgăraşi aromaţi de orez

- 1 ½ cană de orez
- 3 căni de apă
- ½ ceaşcă unt
- 1 ceaşcă cu parmezan
- 1-2 ouă
- 1 ceaşcă de pesmet
- ½ linguriţă sare
- ½ linguriţă piper
- 1 linguriţă usturoi pisat
- 1 linguriţă de rozmarin pisat
- 1 linguriţă cimbru
- 1 linguriţă busuioc
- 1 linguriţă pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Într-o crăticioară, se pune apa la fiert, împreună cu jumătate din cantitatea de unt. Apoi când a dat în clocot, se dă la foc foarte mic, se adaugă orezul, se pune capacul şi se lasă astfel până când apa este absorbită complet.
Se opreşte focul, se lasă să se răcească puţin orezul, apoi se adaugă ierburile aromatice marunţite bine, condimentele, parmezanul şi restul de unt. Amestecaţi bine şi daţi la frigider să se răcească complet.
Când s-a închegat bine compoziţia, luaţi cu două mâini şi formaţi bulgăraşi de mărimi potrivite, pe care îi tăvăliţi prin ou bătut, apoi prin pesmet.
Puneţi-le pe o tavă unsă cu puţin ulei şi băgaţi-le la cuptor să se rumeneasca sau le puteţi prăji în puţin ulei încins pe ambele părţi, în funcţie de preferinţele voastre.