Bulgăraşi de orez şi curmale

Ingrediente:

  • 150g orez
  • 10-15 curmale (depinde cât de dulci le vreţi)
  • o lingură migdale
  • o lingură lapte de cocos
  • 4-5 linguri nucă de cocos răzuită
  • vanilie
  • scorţişoară

Mod de preparare:
Orezul se fierbe bine, se scurge de apă şi se lasă să se răcească.
Migdalele se prăjesc câteva minute într-o tigaie, iar apoi se mărunţesc bine.
Cumalele care au fost lăsate la rehidratat în apă călduţă timp de minim 30 minute, se pun în blender şi se mărunţesc bine, aproape ca o pastă. Peste ele se adaugă orezul şi se mai mixează de câteva ori pentru a mărunţi bine şi orezul.
Apoi se amestecă cu migdalele mărunţite, vanilia, scorţişoara şi laptele de cocos, obţinând o pastă omogenă.
Se formează biluţe pe care le tăvălim prin nucă de cocoş, iar apoi le turtim puţin şi le punem pe într-o tavă de copt, pe foaie de pergament.
Le punem la cuptor să se rumeneasca puţin, pentru 10-15 minute.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *