Burger cu avocado, linte, naut si sos de iaurt

Ingrediente:
- 2 căni de linte verde sau maro fiartă
- 1/2 cană năut fiert
- 1/2 ceapă medie, tocată
- 3 caţei de usturoi, zdrobiţi
- 2 ouă mari
- 1/2 cană de fulgi de ovăz
- 1 linguriţă praf de chili
- 1 linguriţă boia de ardei
- 1/2 linguriță de sare
- 1 morcov ras
- făină
- ulei, pentru uns
- 1/4 ceaşcă de iaurt simplu
- 1 avocado mediu copt
- puţină sare
- câţiva stropi de suc de lămâie
Mod de preparare:
- Puneţi lintea și năutul să se usuce. Asiguraţi-vă că se usucă bine, altfel amestecul va fi prea umed.
- Puneţi lintea, nautul, ceapa, usturoiul, ouăle, ovăzul, praful de chili, boiaua de ardei şi sarea la blender până se face de consistenţa humusului.
- Adăugaţi morcovul ras.
- Cu mâinile tapetate cu făină, formaţi chifteluţele
- Într-o tigaie încălziţi puţin ulei (foc mediu-mare). Gătiţi burgerii timp de 5 minute pe fiecare parte, până devin crocanţi.
- Într-un castron mic, amestecţi iaurtul, avocado, sarea şi lămâia până se omogenizează. Turnaţi sosul peste burgeri și între chifle dacă faceţi mini-burgeri.