Burger cu avocado, linte, naut si sos de iaurt

Burger-cu-avocado,-linte,-naut-si-sos-de-iaurt

Ingrediente:

  • 2 căni de linte verde sau maro fiartă
  • 1/2 cană năut fiert
  • 1/2 ceapă medie, tocată
  • 3 caţei de usturoi, zdrobiţi
  • 2 ouă mari
  • 1/2 cană de fulgi de ovăz
  • 1 linguriţă praf de chili
  • 1 linguriţă boia de ardei
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 morcov ras
  • făină
  • ulei, pentru uns
  • 1/4 ceaşcă de iaurt simplu
  • 1 avocado mediu copt
  • puţină sare
  • câţiva stropi de suc ​​de lămâie

Mod de preparare:

  1. Puneţi lintea și năutul să se usuce. Asiguraţi-vă că se usucă bine, altfel amestecul va fi prea umed.
  2. Puneţi lintea, nautul, ceapa, usturoiul, ouăle, ovăzul, praful de chili, boiaua de ardei şi sarea la blender până se face de consistenţa humusului.
  3. Adăugaţi morcovul ras.
  4. Cu mâinile tapetate cu făină, formaţi chifteluţele
  5. Într-o tigaie încălziţi puţin ulei (foc mediu-mare). Gătiţi burgerii timp de 5 minute pe fiecare parte, până devin crocanţi.
  6. Într-un castron mic, amestecţi iaurtul, avocado, sarea şi lămâia până se omogenizează. Turnaţi sosul peste burgeri și între chifle dacă faceţi mini-burgeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *