Burgeri vegetali

Ingrediente

  • 250g de năut
  • 150g de ciuperci
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 ceape verzi
  • o legătură pătrunjel
  • 1 lingură praf de curry
  • o linguriţă praf ce chimion
  • sucul de la ½ de lămâie
  • o lingură unt de cocos

 

Mod de preparare

Năutul se lasă la înmuiat de seara şi se fierbe îndelung până devine moale. Dacă vă e mai uşor, puteţi folosi năut la cutie pe care îl scurgeţi bine.

Morcovii, dovlecelul, ciupercile şi ceapa se toacă mărunt (puteţi folosi robotul de bucătărie), după care le puneţi într-o tigaie neaderentă împreună cu o ceaşcă de apă şi o lingură unt de cocos. Se lasă cu capac la foc mic până se înmoaie. Se adaugă usturoiul pisat, condimentele şi sucul de lămâie şi se mai lasă pe foc câteva minute până când amestecul devine uscat. Se lasă să se răcească.

Între timp năutul se pune şi el la robotul de bucătărie şi se mixează, fără însă să devină piure, ci numai se mărunţeşte bine. Se adaugă peste amestecul de legume răcit, se amestecă bine şi se omogenizează. Din această compoziţie se formează burgeri, mai mici sau mai mari, depinde de preferinţe.Se pun înapoi în tigaie şi se lasă pe fiecare parte 4-5 minute pe fiecare parte până când capătă o crustă crocantă.

 

Se pot servi în chiflă rotundă cu cartofi preparaţi ca aici sau simpli cu salată de sezon.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *