Calmar umplut cu chorizo

Calmar-umplut-cu-chorizo

Ingrediente:

·         2 cepe

·         2 căței de usturoi

·         5 roșii

·         1 cană de orez

·         10gr. coriandru

·         100gr. chorizo

·         12 buc. calmar

·         cimbru

·         piper

 

Mod de preparare:

 

1. Curățați, spălați și tăiați ceapa. Într-o cratiță, încălziți un pic de ulei și adăugați ceapa, 1 linguriță de zahăr și sare. Când ceapa devine translucidă, adăugați 1 cățel de usturoi zdrobit, roșiile tocate, cimbrul, frunzele de dafin și piperul. Fierbeți la foc foarte mic timp de 2 ore.

2. Gătiți orezul într-o tigaie cu apă caldă, sărată. Adăugați usturoiul zdrobit, coriandrul tocat, roșiile decojite, tăiate cuburi și chorizo. Condimentați cu sare și piper.

3. Scurgeți și usucați calmarii. Cu ajutorul unei linguri, umpleți fiecare calmar cu amestecul de orez și chorizo.

4. Puneți calmarii într-o tigaie cu un pic de ulei, aproximativ 5 minute. Serviți un calmar umplut cu chorizo pe un pat de legume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *