Când se recomandă complex de vitamina B?

Vitaminele din grupul B cuprind un număr de 8 compuși solubili în apă, aceștia fiind implicați în numeroase procese ale metabolismului celular. Deși fiecare dintre vitaminele din gama B îndeplinește o funcție specifică, ele acționează în general ca cofactori enzimatici în căile metabolice, care produc energie din carbohidrați, proteine și grăsimi.
În plus, complexul B joacă un rol cheie în menținerea funcțiilor creierului și ale sistemului nervos, inclusiv repararea și sinteza ADN-ului și ARN-ului, reacțiile de metilare a ADN-ului și sinteza neurochimicalelor și a moleculelor de semnalizare. Pentru o absorbție și o calitate superioară, puteți folosi un complex de vitamine b lipozomal. Acesta este un sistem nou de livrare a nutrienților, care oferă o biodisponibilitate superioară și o absorbție mai bună decât suplimentele tradiționale. Vom discuta despre acesta în a doua jumătate a articolului.
Manifestări ale deficiențelorꓽ
- Deficitul de vitamina B1: Poate provoca slăbiciune, oboseală și modificări neurologice (iritabilitate sau depresie).
- Deficitul de vitamina B2: Deficiența sa se manifestă prin leziuni ale pielii (dermatită), membrane mucoase (ulcere ale gurii), mâncărime oculară, vedere încețoșată. De asemenea, poate provoca anemie. Vegetarienii stricți, de obicei, nu au această vitamină.
- Deficitul de vitamina B3: Deficiența gravă apare din cauza unei malnutriții severe, care provoacă: dermatită, diaree și demență.
- Deficitul de B5: Simptomele deficitului sunt: Dermatită, alopecie, somnolență, infecții cu candida.
- Deficitul de vitamina B6: produce ulcere în gură și limbă, iritabilitate, confuzie și depresie.
- Deficitul de vitamina B9: poate provoca retard de creștere, inflamația limbii, ulcere ale gurii, și diaree. De asemenea, poate produce o formă de anemie.
- Deficitul de vitamina B12: conduce la anemie, deoarece celulele roșii din sânge scad, amorțeală și furnicături ale brațelor și picioarelor, slăbiciune, diaree, oboseală, paloare, dificultăți de respirație și pierderea echilibrului.
Complex de vitamine pentru energie
Vitaminele din gama B influențează transformarea alimentelor în energie, aspect regăsit în funcțiile metabolice. Corpul nostru folosește această energie pentru toate funcțiile sale fizice și psihice. În plus, vitaminele B participă la producerea de neurotransmițători în creier, astfel încât acestea au, de asemenea, un rol cheie în funcția psihologică și performanța mentală.
- Vitamina B1: contribuie la performanța fizică și mentală prin participarea la metabolismul energetic. Susține, de asemenea, buna funcționare a sistemului nervos.
- Vitamina B2: este necesară pentru energie și funcționarea normală a sistemului nervos.
- Vitamina B3: are un rol cheie în obținerea energiei celulare și în buna funcționare a sistemului nervos și ajută la reducerea oboselii.
- Vitamina B5: este implicată în performanța intelectuală, sinteza și metabolismul unor neurotransmițători.
- Vitamina B6: ajută la reducerea oboselii.
- Vitamina B7: este implicată în metabolismul energetic, dar și în funcționarea normală a sistemului nervos.
- Vitamina B9: Contribuie la diminuarea oboselii.
- Vitamina B12: este implicată în metabolismul energetic, ajutând la reducerea oboselii. De asemenea, contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos.
Beneficii B complex lipozomal
Pe lângă beneficiile vitaminelor din grupul B anterior menționate, consumul regulat de vitamine lipozomale B complex este esențial pentru funcționarea sistemului nervos și sinteza proteinelor. Complexul lipozomal de vitamina B, promovează producția de celule roșii din sânge, calitatea părului și a pielii, printre multe alte beneficii. Lipozomii îmbunătățesc absorbția mai rapidă a vitaminelor, iar complexul lipozomal ajunge direct în celulele care îl necesită, fără ca substanțele din care se compune, să se degradeze. Astfel, proprietățile unui B complex lipozomal sunt resimțite rapid, întrucât acționează imediat ce a fost ingerat.
Tehnologia lipozomală a complexului de vitamina B permite creșterea absorbției, capturând complexul de vitamina B în interiorul membranelor protectoare numite lipozomi, facilitând astfel trecerea acestor vitamine biochimice active prin pereții intestinali, ajungând în sânge și apoi în citoplasmă.
De asemenea, vitaminele B complex lipozomale stimulează creierul și reduc stările de tensiune nervoasă, fiind benefice și în situațiile stresante. Aceste vitamine, pe lângă faptul că ajută organismul să transforme combustibilul în energie, ele joacă, de asemenea, un rol important în multe funcții esențiale. Vitaminele B sunt vitale, atât pentru a ajuta organismul să utilizeze eficient grăsimile și proteinele, cât și pentru a menține digestia, inima, pielea, articulațiile și sistemul nervos sănătoase și pe deplin funcționale.
Se recomandă să se consume toate grupele de alimente, astfel încât să nu existe un deficit de vitamine din complexul B. Întotdeauna o dietă echilibrată va evita un deficit de nutrienți principali, necesari pentru buna funcționare a organismului. Atunci când se iau doze adecvate, așa cum a prescris medicul, suplimentele B complex sunt considerate sigure. Dar o doză mare poate provoca amețeli, dureri de cap, anxietate, greață sau vărsături. Luați întotdeauna suplimente de complex B sub îndrumarea unui medic.
Articol susținut de Enigma Plant, magazin online de produse naturiste. Aceste are în oferta sa peste 5000 de produse BIO, pulberi organice, alimente, suplimente, remedii din plante medicinale și tratamente. Pentru mai multe informații, vizitați enigma-plant.ro