Cărbunele vegetal

La Hollywood pudra neagră de cărbune vegetal a devenit noul super reflex de dezintoxicare. Iată detaliile acestei noi mode de a slăbi.

Cu toţii am folosit măcar ocazional celebrul cărbune vegetal după ce am mâncat mai mult şi ne-am balonat. În prezent, tinerele vedete americane fac adevărate cure de băuturi. Virtuţiile absorbante ale cărbunelui se cunosc de mult timp. Acesta purifică organsimul şi elimină gazele rezultate din fermentaţia intestinală. De aici efectul său antibalonare care îţi asigură un abdomen plat. De curând este însă utilizat şi în curele de detoxifiere şi slăbire. Cum? Folosindu-l sub formă de pudră dizolvată în băutură (chiar dacă culoarea neagră nu e prea apetisantă) sau pudrându-şi mâncarea cu ea.

E corect?

Celebra pudră neagră rezultă în urma combustiei, la temperatură foarte mare, a reziduurilor vegetale, precum lemnul, cochiliile de nuci de cocos sau sâmburii de măsline. Materia obţinută este apoi tratată astfel încât să-i crească proprietăţile detoxifiante. Astfel cărbunele vegetal (sau cărbune activ) poate asorbi de până la 100 de ori volumul său în gaz. În intestin el se comportă ca o adevărată pompă de otravă, capabilă să debaraseze organismul de toate substanţele nocive (aditivi alimentari, reziduuri de pesticide, metale grele). Administrarea zilnică permite o diminuare cu peste 60% a toxinelor din corp. Îl găseşti sub formă de comprimate sau de pudră în farmacii sau pe site-urile bio. Se mai află în cosmetice, în formula măştilor, a săpunurilor sau a exfoliantelor create pentru eliminarea impurităţilor.

Băuturi detoxifiante

Dovada că acest praf natural este la mare modă o găseşti pe site-ul “Detox Delight”, care a lansat o băutură pe bază de cărbune, cu rol detoxifiant. Este compusă din limonadă de carbon activ şi din lapte din nucă de caju. O cură durează trei zile şi se integrează unei alimentaţii normale. Băutura nu e prea gustoasă, dar varianta Black Detox, care conţine şi lămâie, suc de agave şi piper roşu e mai aromată. Cea gri, precum cimentul, cu lapte de nucă de cocos conţine sirop de arţar, vanilie şi stevia şi e mai puţin aromată. Preţul unei cure de 3 zile este cam de 65 de euro, fără transport.

Detox

Chiar slăbeşte?

Specialiştii recunosc că acest cărbune vegetal absoarbe toxinele, dar şi nutrienţii! Gelulele sau comprimatele au indicaţii curative pentru rezolvarea unor probleme precum digestia proastă sau balonarea. Evident, că după ce elimini gazele abdomenul devine mai plat… Cu toate acestea, ei consideră că nu are efect de slăbire, fiindcă nu absoarbe nici grăsimile şi nici zahărul. Mai mult, dacă faci un tratament medicamentos, trebuie eliminat cărbunele fiindcă diminuează efectul acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *