Caderea parului intervine atunci cand regimul alimentar nu este suficient de bogat in Vitamina B, acid folic, minerale, sulf, zinc. Pentru a favoriza cresterea parului, este necesara imbunatatirea circulatiei in scalp, prin asigurarea unei doze optime de vitamina E si C. Lipsa vitaminei A in organism creaza o deficienta de sebum la nivelul scalpului, rezultand un par uscat si fragil.

P8050346


1. Vitamina A

Vitamina A are un rol foarte important in producerea de sebum. Fara ea, parul este uscat, subtire si exista o mare predispozitie pentru matreata. Toate aceste simptome, pot determina caderea parului.

Absorbtia vitaminei A in organism poate fi impiedicata de:

  • administrarea de aspirina sau alte medicamente;
  •  fumul de tigara.

La polul opus, o doza prea mare de vitamina A poate avea acelasi efect: caderea parului, prin cantitati crescute de sebum.

Cu toate acestea, daca doza recomandata de vitamina A este asigurata prin consumul de alimente bogate in aceasta vitamina, nu exista riscul de supradoza.

Alimente recomandate:

  • Mango;
  • Portocale;
  • Cartofi dulci;
  • Morcovi;
  •  Bostanel.

2. Vitamina B

Vitamina B are o foarte mare importanta in mentinerea unui par frumos si sanatos.
vitamina B ajuta organismul sa asimileze hemoglobina, care la randul ei ajuta scalpul in obtinerea oxigenului de care are nevoie parul pentru a creste sanatos.

Principalele vitamine B necesare cresterii sanatoase a parului sunt:

  • Vitamina B-6;
  • acidul folic.

Vitamina B se gaseste in special in alimentele bogate in proteine, necesare de asemenea pentru prevenirea caderii parului.

Alimente bogate in vitamina B-6:

  • cartofi;
  • banane;
  • carne de vita;
  • cereale;
  • fasole;
  • piept de pui;
  • faina de ovaz;
  • cotlet de porc.

Acidul folic se gaseste in:

  • linte gatite;
  • papaya;
  • mazare congelata si/sau fiarta;
  • sparanghel.

3. Vitamina C

Vitamina C este necesara pentru dezvoltarea sanatoasa a colagenului, care este necesar pentru un par puternic.
Vitamina C poate fi gasita in:

  • kiwi;
  • guava;
  • ardei rosu;
  • portocale.

4. Vitamina E

Vitamina E imbunatateste circulatia sangelui in scalp prin cresterea absorbtiei de oxigen.
Deficitul de vitamina E este destul de rar intalnit, iar atunci cand apare, de regula, este cauzat de inabilitatea organismului de a absorbi grasimile din alimente. In aceste situatii, se recomanda administrarea unui supliment de vitamina E.

Alimente bogate in vitamina E:

  • cereale;
  • ulei de floarea soarelui;
  • migdale;
  • ulei de porumb;
  • ulei de soia.

sursa: sfatulmedicului.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *