carnaciori-cu-sos-alb

Ingrediente:

  • 350 grame cârnați (pui, porc, vită)
  • 3 linguri unt
  • 1/4 cană făină
  • 3 cești de lapte integral
  • sare și piper după gust

Mod de preparare:

1. Puneți mezelul într-o tigaie mare, adânca si dați la fiert. Fierbeți la foc mediu-mare, până capătă o culoare maronie.

2. Îndepărtați cârnații cu o spumieră, lăsând zeama în tigaie.

3. Puneți cârnații peste untul topit, adăugați făina și amestecați până la omogenizare.Reduceți focul la mediu, și fierbeți până capătă culoarea maro deschis.

4. Adăugați laptele treptat, condimentați cu sare și piper, și continuați să amestecați. Reduceți focul și lăsați să fiarbă timp de 12 – 15 minute. Dacă sosul este prea gros, puteți să mai adăugați puțin lapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *